Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-05@09:14:58 GMT

هر آنچه در مورد رژیم غذایی مدیترانه‌ای باید بدانیم

تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۵۵۷۹۲

مطالعات پزشکی نشان می‌دهد که این رژیم در عین متنوع بودن برای طرفدارانش، سلامت و طول عمر را به ارمغان می‌آورد. آفتاب‌‌نیوز : رژیم غذایی مدیترانه‌ای شیوه‌ای از تغذیه است که در دهه ۴۰ تا ۶۰ میلادی میان مردم نواحی جنوب اروپا از جمله یونان، ایتالیا و اسپانیا رواج یافت.
این رژیم غذایی بیشتر بر روی مصرف مقادیر زیادی غذاهای گیاهی مانند میوه‌ها، سبزیجات، غلات، آجیل، حبوبات، روغن‌های گیاهی، مصرف متوسط ​​تا زیاد ماهی و محصولات دریایی، مصرف متوسط ​​محصولات لبنی، مصرف متوسط ​​شراب و مصرف کم محصولات گوشتی تاکید دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این رژیم به عنوان یکی از بهترین و سالم‌ترین رژیم‌های غذایی در چندسال اخیر مطرح بوده و امسال برای دومین سال پیاپی در رتبه یازدهم از میان ده‌ها رژیم غذایی دیگر قرار گرفت.
مطالعات پزشکی نشان می‌دهد که این رژیم در عین متنوع بودن برای طرفدارانش، سلامت و طول عمر را به ارمغان می‌آورد.
در این نوشتار از دید یک متخصص تغذیه نگاهی به اصول این رژیم غذایی می‌اندازیم.
سبزیجات، غلات، دانه‌ها ومیوه‌ها
رژیم غذایی مدیترانه‌ای یک رژیم گیاه محور است بدان معنا که بر مصرف غذاهای گیاهی از جمله سبزیجات، دانه‌ها و میوه‌ها تکیه می‌کند. در این رژیم برای خوردن سبزیجاتی برگی و سبز رنگ مانند کاهو و اسفناج هیچ محدودیتی وجود ندارد. اما خوردن حبوبات و غلاتی که کالری بالایی دارند باید محدود شود تا از ابتلاء به چاقی پیشگیری شود.
روغن‌های گیاهی
مصرف روغن‌های گیاهی بخصوص آنهایی که چربی غیراشباع دارند در این رژیم توصیه شده است. چربی غیراشباع به چربی یا اسید چربی گفته می‌شود که در زنجیره اسید چرب آن دست‌کم یک پیوند مضاعف وجود دارد. مصرف این چربی‌ها سبب می‌شود که میزان کلسترول و لیپوپروتئین کم‌چگالی خون کاهش یابد. زیتون، دانه‌های روغنی مانند فندق و بادام و آودکادو حاوی روغن‌های غیراشباع هستند.
لبنیات و تخم‌مرغمردم جنوب اروپا در غذاهای روزانه خود از لبنیات و تخم‌ مرغ استفاده می‌کنند. البته باد توجه داشت که مصرف لبنیات و تخم‌مرغ در این رژیم در اندازه مشخص توصیه شده است. از آنجایی که این محصولات غذایی دارای اسیدهای چرب اشباع شده هستند که برای سلامت مفید نیست، مصرف زیاد آنها می‌تواند مضر باشد.
غذاهای دریاییماهی، میگو، صدف خوراکی، شاه‌‌میگو و دیگر محصولات دریایی جایگاه ویژه‌ای در رژیم غذایی مدیترانه‌ای دارند. در این رژیم توصیه شده که ماهی‌هایی از جمله قزل‌آلا، تن، ماهی آزاد (سمون) و ساردین حداقل دوبار در هفته مصرف شوند.
فرآورده‌های گوشتیمصرف متعادل گوشت‌های سفید از جمله مرغ و بوقلمون در این رژیم توصیه شده است. گوشت قرمز از جمله گاو، گوسفند و خوک باید در سطح حداقلی قرار گرفته و از مصرف گوشت‌های فرآوری شده از جمله سوسیس و کالباس تا حد ممکن پرهیز شود.
قند و دانه‌های تصفیه شدهاحتمالا اولین بار نیست که به شما توصیه می‌شود که مصرف قند و دانه‌های تصفیه شده مانند آرد سفید که در تهیه نان، شیرینی، کیک و پاستا بکار می‌رود را به حداقل برسانید. مصرف این غذاها در بدن باعث ایجاد التهاب و استرس‌ِ اکسیداتیو به دلیل رها شدن رادیکال‎های آزاد اکسیژن می‌شود. این مساله می‌تواند به بروز بیماری‌های گوناگون از جمله چاقی مفرط، دیابت، بیماری قلبی، مشکلات حافظه و سرطان بیانجامد. به همین علت قند و دانه‌های تصفیه شده در رژیم غذایی مدیترانه‌ای به ندرت مصرف می‌شوند.
چرا باید از چنین رژیمی پیروی کنیم؟
رژیم غذایی مدیترانی چیزی بیشتر از یک رژیم غذایی است، این رژیم می‌تواند به عنوان شیوه نوین زندگی مورد استفاده قرار گیرد.
مطالعات علمی نشان می‌دهد که پیروی از این رژیم غذایی چاقی را کاهش داده و ترکیب بدن را بهبود می‌بخشد. به عنوان مثال افرادی که دارای اضافه وزن هستند با دنبال کردن این رژیم غذایی می‌توانند وزن خود را کاهش دهند، امری که می‌تواند باعث افزایش سلامت و کاهش خطر ابتلاء به بیماری‌های گوناگون گردد.
رژیم غذیی مدیترانه‌ای می‌تواند خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی-عروقی، دیابت و سرطان را کاهش دهد. این بیماری‌ها دلیل اصلی مرگ و میر در جهان هستند و سالانه قریب به بیست میلیون نفر بر اثر ابتلاء به این بیماری‌ها جان می‌بازند.
این رژیم می‌تواند علائم پوکی استخوان پس از وائسگی در زنان، افسردگی و زوال عقل را کاهش داده و همچنین مسائل خلقی را بهبود بخشد.
اگر به دنبال آن هستند تا رژیم غذایی خود را تغییر دهید و از این سبک غذایی پیروی کنید ابتدا در مورد آن بیشتر بخوانید و با پزشک خود مشورت کنید. توجه داشته باشید که تغییر عادات غذایی و سبک زندگی یک روزه میسر نیست و باید کم‌کم صورت بگیرد تا در زندگی ما نهادینه شود.
منبع: یورونیوز

منبع: آفتاب

کلیدواژه: رژیم غذایی مدیترانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۵۵۷۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معدوم‌سازی بیش از ۳ تن مواد غذایی فاسد در میرجاوه

ایسنا/سیستان و بلوچستان سرپرست مرکز بهداشت شهرستان میرجاوه گفت: بیش از سه تن مواد غذایی بدون شرایط مصرف و تاریخ مصرف گذشته که در چهار ماه اخیر از اماکن تهیه و توزیع شهرستان جمع‌آوری شده بودند، با هماهنگی و حضور نماینده دادگاه عمومی شهرستان معدوم شدند.

حامد کیخایی اظهار کرد: جمع‌آوری و معدوم‌سازی مواد غذایی غیربهداشتی، یکی از محورهای اصلی فعالیت واحد بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان میرجاوه است. بر همین اساس، با متخلفان در این زمینه به هیچ عنوان مماشات نخواهد شد.

وی ادامه داد: مواد غذایی علاوه بر دوره زمانی مصرف، نیاز به نگهداری در شرایط بهداشتی و دمای مناسب دارند. رعایت نشدن این موارد ممکن است باعث فاسد شدن ماده غذایی قبل از رسیدن تاریخ انقضا آن شود و منجر به بروز مسمومیت و حوادث ناگوار برای مصرف‌کننده شود. بر همین اساس لازم است تا هنگام خرید، شرایط نگهداری مواد غذایی را در نظر بگیریم.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، وی افزود: مردم در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی، گزارش خود را سامانه تلفنی ۱۹۰ ثبت کنند تا همکاران مرکز بهداشت برای اصلاح مشکل، وارد عمل شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد
  • این دو ماده غذایی انگل روده را نابود می‌کنند
  • امحای ۲ تن مواد غذایی فاسد در میاندوآب
  • ۹ راهکار موثر برای کاهش وزن در زنان بالای ۳۰ سال
  • معدوم‌سازی بیش از ۳ تن مواد غذایی فاسد در میرجاوه
  • خواص تخم کتان و دانه کتان برای لاغری و درمان بیماری ها
  • رژیم غذایی سالم برای جلوگیری از انواع سرطان
  • معدوم شدن بیش از ۲ تن مواد غذایی فاسد در تاکستان