Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-05@15:01:19 GMT

بیماران قلبی، رژیم مدیترانه‌ای را از یاد نبرند

تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۹۸۹۳۱۲

بیماران قلبی، رژیم مدیترانه‌ای را از یاد نبرند

ایسنا/خراسان جنوبی یک متخصص قلب و عروق با بیان اینکه یکی از موارد مهم در بیماری‌های قلبی، کنترل فشار خون است، اظهار کرد: استفاده از رژیم غذایی مدیترانه‌ای در کنترل فشار خون بسیار موثر است.

ناهید ازدکی در گفت‌وگو با ایسنا افزود: رژیم غذایی مدیترانه‌ای برگرفته از رژیم غذایی سنتی مردمان حاشیه مدیترانه و کشورهای ایتالیا، یونان، اسپانیا و مراکش است؛ پس از بررسی‌های صورت گرفته توسط دانشمندان مشاهده شد که میزان بیماری‌های قلبی عروقی در ساکنین اطراف دریای مدیترانه نسبت به سایر جمعیت‌های جهان کمتر است، این بررسی موجب شد تا دانشمندان به دنبال علت این موضوع باشند و با بررسی‌هایی که صورت گرفت علت این مساله را الگوی غذایی مردم آن منطقه و رژیم غذایی مدیترانه‌ای اعلام کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ازدکی بیان کرد: از آنجا که الگوی غذایی و فرهنگ غذایی در هرکدام از کشورهای مناطق حاشیه مدیترانه با یکدیگر متفاوت است محققین برایندی از مجموع الگوی غذایی مردمان این منطقه را بر اساس بهترین بازدهی جمع آوری و ارائه کردند؛ در رژیم مدیترانه‌ای مقدار چربی‌های اشباع بسیار محدود شده و مقدار چربی‌های غیر اشباع بیشتر می‌شوند، همچنین افزایش مصرف منابع امگا ۳ در رژیم غذایی مدیترانه‌ای منجر به کاهش چربی‌های بد خون و افزایش سطح چربی‌های خوب خون می‌شود و این مسئله در سلامت قلب و عروق نقش دارد.

وی بیان کرد: از آنجا که در رژیم غذایی مدیترانه‌ای میزان زیادی از منابع پتاسیم استفاده می‌شود، در نتیجه منجر به کاهش فشار خون در مبتلایان به پرفشاری خون می‌شود.

ازدکی اظهار کرد: مصرف مایعات زیاد در این رژیم توصیه می‌شود، حداقل سه بار در هفته از غذاهای دریایی مانند ماهی سالمون، ساردین و میگو باید مصرف کنید، مصرف گوشت قرمز نهایتا دو بار در هفته به میزان کم باید باشد.

این متخصص قلب و عروق بیان کرد: بجای استفاده از گوشت قرمز از گوشت ماهی و گوشت مرغ کم چرب استفاده کنید، بجای مصرف نان‌های سفید از نان‌های سبوسدار و غلات کامل استفاده کنید.

ازدکی با بیان اینکه مغزیجات و دانه‌های روغنی به خصوص گردو، فندق ، پسته و بادام بدون نمک به طور روزانه 30 گرم مصرف کنید، تصریح کرد: حداقل ۳ بار در هفته از حبوبات استفاده کنید، می‌توانید حبوبات را به تنهایی و یا همراه غلات مصرف کنید.

وی افزود: بجای استفاده از نمک، از ادویه‌ها و آب مرکبات و سرکه برای طعم دهی به غذاها استفاده و نمکدان را از سر سفره حذف کنید، تا حد امکان از سرخ کردن غذاها خودداری کنید و آنها را به صورت آب پز و یا بخار پز مصرف کنید.

این متخصص قلب و عروق با بیان اینکه بیماران قلبی توجه داشته باشند برای پخت و پز در رژیم غذایی مدیترانه‌ای از روغن زیتون استفاده کنند، تصریح کرد: فعالیت فیزیکی جزء جدایی ناپذیر رژیم غذایی مدیترانه‌ای است، در واقع انجام فعالیت ورزشی به میزان رژیم غذایی اهمیت دارد و باید فرد روزانه حداقل 30 دقیقه به فعالیت بدنی مداوم که منجر به افزایش ضربان قلب شود، بپردازد.

به این نکات حین گرفتن فشار خون توجه کنید

ازدکی با بیان اینکه کل میزان مصرف نمک در شبانه روز از یک قاشق مرباخوری نباید بیشتر شود، افزود: نکات مهمی حین گرفتن فشارخون باید مد نظر قرار گیرند؛ عدم مصرف چای و کافئین از یک ساعت قبل از اندازه گیدری فشارخون، عدم مصرف سیگار از نیم ساعت قبل از اندازه گیری از موارد قابل توجه است.

وی افزود: در انتخاب فشارسنج باید به این موارد توجه کرد؛ ترجیحاً فشارسنج دیجیتال بازویی خریداری کرده و قبل از خرید فشارسنج با پزشک خود مشورت کنید.

این متخصص قلب و عروق بیان کرد: جهت گرفتن فشارخون در وضعیت مناسب قرار بگیرید؛ بر روی صندلی یا مبل نشسته و بطور کامل و راحت به پشتی آن تکیه دهید؛ پاهایتان نباید روی هم قرار بگیرند و کف پاها با سطح زمین بطور کامل در تماس بوده و آویزان نباشند؛  بازوی خود را روی یک سطح به موازات قلب تکیه دهید .

ازدکی ادامه داد: کاف را در قسمت جلویی بازو بدون داشتن لباس محکم و تحت فشار به صورتی که لبه کاف 2 تا 3 سانتیمتر بالای حفره آرنج باشد ببندید؛ سپس بعد از آمادگی کامل دکمه دیجیتال دستگاه را فشار دهید؛ در صورت استفاد از فشارسنج دستی 2 نکته مورد توجه قرار گیرد؛ کاف را به اندازه 31 میلی متر جیوه بالاتر از قطع نبض موقع گرفتن فشارخون باد کنید؛ کاف را با سرعت بسیار آهسته دو تا سه میلی متر جیوه در ثانیه خالی کنید.

وی افزود: روش استاندارد طلایی اثبات فشارخون بالا مانیتورینگ 24 ساعته سرپایی فشارخون )هولتر) است و اگر در دسترس نباشد توصیه به کنترل فشارخون در منزل می‌شود و در صورت عدم دسترسی، از اندازه گیری فشارخون در مطب استفاده می‌شود.

این متخصص قلب و عروق  بیان کرد: حداقل سه روز پشت سرهم و ترجیحاً هفت روز اقدام به اندازه گیری فشارخون در منزل کنید؛. در هر روز یک بار صبح و یک بار عصر فشارخون خود را اندازه گیری کنید؛ در هر بار اقدام برای کنترل فشارخون، فشار را حداقل در دو نوبت به فاصله یک دقیقه اندازه گیری کنید، بهتر است نیم ساعت قبل از مصرف داروی فشارخون، اندازه گیری انجام شود.

ازدکی یادآور شد: منتظر علامت دار شدن برای پی بردن به فشارخون نباشید؛ فشارخون در اغلب موارد هیچ علامتی ندارد و نیمی از افراد مبتلا از بیماری خود آگاهی ندارند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی بیماران قلبی رژیم غذایی مدیترانه ای متخصص قلب و عروق اندازه گیری کنترل فشار گرفتن فشار مصرف کنید فشار خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۸۹۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش آلرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی

به گزارش خبرآنلاین، سیده سمیه اصغری بیان کرد: آلرژی فصلی که در فصل بهار و تابستان بیشتر شایع است، زمانی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی بیش از حد به مواد حساسیت زا مانند گرده گیاهان واکنش نشان داده و منجر به احتقان، عطسه و خارش زیاد می‌شود.

وی بیان کرد: تغییرات سبک غذایی نیز ممکن است به کاهش مشکلات تنفسی کمک کند لذا افزودن برخی غذاها به رژیم غذایی شما سبب کاهش علائم مثل آبریزش بینی و چشم می‌شود.

اصغری گفت: زنجبیل ماده غذایی است که به کاهش علائم ناخوشایند آلرژی مثل تورم و تحریک در مجرای بینی و چشم و گلو کمک کرده و لذا چای زنجبیلی گزینه خوبی برای این فصل است.

به گزارش ایسنا، رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه بهتر است در طول فصل آلرژی از مرکباتی مثل پرتقال،گریپ فروت و لیمو ترش استفاده کنید، افزود: استفاده از شربت لیمو یا افزودن آب لیمو ترش تازه به غذا و سالاد می‌تواند گزینه خوبی باشد.

وی بیان کرد: ماده فعال زردچوبه کورکومین که ضد التهاب شناخته شده است سبب کاهش تورم و تحریک ناشی از آلرژی می‌شود،اگرچه هر وقت از ویتامین سی حرف می‌زنیم اسم مرکبات همیشه در ذهن ما می‌آید اما گوجه فرنگی نیز تامین کننده ۲۶ درصد از نیاز روزانه ما به این ویتامین است.

اصغری افزود: لیکوپن موجود در گوجه فرنگی خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و سبب سرکوب التهاب می‌شود و در زمان پخت راحت تر در بدن جذب شده و بنابراین برای تقویت بیشتر گوجه فرنگی پخته شده را انتخاب کنید.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار کرد: امگا ۳ در ماهی می‌تواند مقاومت شما را در برابر آلرژی بهبود بخشد. یک مطالعه جدید نشان داده که امگا ۳ به کاهش باریک شدن راه‌های هوایی کمک می‌کند.

وی بیان کرد: کورستین در پیاز به عنوان یک آنتی هیستامین طبیعی عمل کرده و علایم آلرژی فصلی را کاهش می‌دهد. پیاز قرمز بیشترین غلظت کورستین را دارد و پس از آن پیاز سفید و پیازچه قرار دارند. پخت و پز، محتوای کورستین پیاز را کاهش داده بنابراین برای تاثیر حداکثری بهتر است پیاز به صورت خام مصرف شود.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903095

دیگر خبرها

  • کاهش آلرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • خواص توت خشک در کاهش فشارخون و بهبود عملکرد کلیه‌ها
  • وارفارین چیست و چه کاربردی دارد؟ + عوارض، استفاده در دوران بارداری و منع مصرف
  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • داروی مهم بیماران قلبی بالاخره توزیع شد
  • سازمان غذا و دارو: بیماران قلبی نگران وارفارین نباشند
  • این دو ماده غذایی انگل روده را نابود می‌کنند
  • دغدغه بیماران قلبی؛ کمبود وارفارین داریم؟
  • فشار خون عامل مرگ سالانه ۱۰ میلیون نفر در جهان
  • رژیم غذایی سالم برای جلوگیری از انواع سرطان