Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-05@19:19:59 GMT

تاثیر رژیم غذایی مدیترانیه‌ای در پیشگیری از آلزایمر

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۵۰۴۸۰

تاثیر رژیم غذایی مدیترانیه‌ای در پیشگیری از آلزایمر

محققان آلمانی در مطالعه اخیرشان به بررسی این موضوع که آیا دنبال کردن رژیم غذایی مدیترانیه‌ای به پیشگیری از آلزایمر کمک می‌کند یا خیر پرداختند و نتایج جالبی به دست آوردند.

به گزارش ایسنا و به نقل از تی ان، در بیماری آلزایمر، سلول‌های عصبی مغز می‌میرند. رسوبات پروتئینی خاصی در مغز افراد مبتلا به این بیماری تا حد زیادی مسئول مرگ این سلول‌های عصبی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پروتئین‌ها "بتا آمیلوئید" نام دارند.

علل این رسوبات هنوز مشخص نیست. علاوه بر این یک آتروفی پیش‌رونده سریع یعنی کاهش حجم مغز در افراد مبتلا به این بیماری مشاهده می‌شود. علائم آلزایمر مانند از دست دادن حافظه، سردرگمی، هیجان عصبی و رفتار چالش برانگیز از عواقب این بیماری است.

اخیرا دانشمندان مرکز بیماری‌های عصبی آلمان دریافتند که یک الگوی غذایی منظم مانند رژیم غذایی مدیترانه‌ای که طی آن افراد می‌بایست بیشتر از سبزیجات، حبوبات، میوه‌ها، غلات، ماهی و اسیدهای چرب اشباع نشده مانند روغن زیتون استفاده کنند، ممکن است در برابر رسوبات پروتئینی در مغز و آتروفی مغز محافظت کند. در این رژیم مصرف کم لبنیات، گوشت قرمز و اسیدهای چرب اشباع شده توصیه شده است.

طی این مطالعه محققان آلمانی ۵۱۲ نفر با میانگین سنی حدود هفتاد سال را مورد بررسی قرار دادند. ۱۶۹ نفر از آنها از نظر شناختی سالم بودند، در حالی که ۳۴۳ نفر آنها به دلیل اختلال حافظه ذهنی، اختلال شناختی خفیف که پیش ماده زوال عقل است یا رابطه درجه یک با بیماران مبتلا به بیماری آلزایمر، در معرض خطر ابتلا به بیماری آلزایمر بودند.

پروفسور "مایکل واگنر"(Michael Wagner) گفت: افراد در نیمه دوم زندگی خود یک عادات غذایی ثابتی دارند. ما در این مطالعه تجزیه و تحلیل کردیم که آیا شرکت‌کنندگان در این مطالعه به طور منظم رژیم غذایی مدیترانه‌ای را دنبال می‌کنند یا خیر و آیا ممکن است این رژیم بر سلامتی مغز تأثیر بگذارد یا خیر. شرکت کنندگان ابتدا پرسشنامه‌ای را پر کردند و در آن مشخص کردند چه مقدار از ۱۴۸ غذای مختلفی که آنها ذکر کرده بودند را در ماه‌های گذشته مصرف کرده‌اند. کسانی که مرتباً غذاهای سالم معمولی مصرف کرده و رژیم غذایی مدیترانه‌ای(مانند ماهی ، سبزیجات و میوه) را دنبال می‌کردند و فقط گاهی غذاهایی مانند گوشت قرمز مصرف می‌کردند در مقیاس با دیگر افراد نمره بالایی کسب کردند.

دانشمندان سپس آتروفی مغز را بررسی کردند. آنها حتی مغز افراد را با استفاده از اسکن ام آر آی برای تعیین حجم مغز مورد بررسی قرار دادند. علاوه بر این، همه افراد تحت آزمایش‌های عصبی روانشناختی مختلفی قرار گرفتند که در آنها توانایی‌های شناختی مانند عملکردهای حافظه مورد بررسی قرار گرفت. تیم تحقیقاتی همچنین سطوح نشانگرهای زیستی را برای بررسی پروتئین‌های آمیلوئید بتا و پروتئین تاو در مایع مغزی نخاعی ۲۲۶ نفر بررسی کردند.

محققان دریافتند افرادی که از رژیم غذایی ناسالم پیروی می‌کنند، نسبت به افرادی که به طور منظم از رژیم غذایی مدیترانه‌ای استفاده می‌کنند، دارای سطح پاتولوژیک بالاتری از این نشانگرهای زیستی در مایع مغزی نخاعی هستند. در آزمایشات حافظه نیز  شرکت کنندگانی که به رژیم غذایی مدیترانه‌ای پایبند نبودند نسبت به افرادی که به طور منظم ماهی و سبزیجات مصرف می‌کنند، عملکرد بدی داشتند.

لینک کوتاه: asriran.com/003HmQ

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: رژیم غذایی مدیترانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۵۰۴۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر عجیب این ویتامین روی خلق و خو

به گزارش خبرآنلاین، «خدیجه رحمانی» متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران در پاسخ به این سوال که بیشتر کمبود کدام ویتامین در کشور وجود دارد گفت: کمبود ویتامین B۱ در کشور بیشتر دیده می‌شود. با الگوهای مصرفی که وجود دارد باید آن را در غلات گنجاند. مثلا نان‌ها باید برای دریافت این ویتامین تصفیه نشده باشند، اما متلاسفانه بیشتر نان‌های ما تصفیه شده است و برای همین ویتامین B۱ دریافت نمی‌شود.

تاثیر ویتامین B بر خلق و خو

به گزاش ایلنا، رحمانی درباره تاثیر ویتامین‌ها روی کیفیت خلق و خو نیز توضیح داد: ویتامین‌های گروه B نقش مهمی در کمک به مغز در تولید سطح کافی مواد شیمیایی مورد نیاز برای مدیریت خلق و خو و سایر عملکردها دارند. بنابراین ویتامین‌های گروه ب در خلق و خو به‌ دلیل نقشی که در متابولیسم بدن دارند بسیار تاثیرگذارند. اگر کسی دارای مقادیر کم ویتامین B و به ویژه B۱۲ باشد، احتمال دارد علائم افسردگی را تجربه کند. به ویژه B۱۲ در کاهش خستگی شناخته شده است.

وی افزود: ویتامین B۳ نیز که در تولید سروتونین نقش دارد بسیار اهمیت دارد. در افراد مبتلا به افسردگی، سطح سروتونین آنها پایین است. توزیع ویتامین B۳ در مواد غذایی زیاد است و عمدتا کمبود آن کمتر پیش می‌آید. مگر کسی مشکلات گوارشی داشته باشد. اما جذب ویتامین B۱ و B۲ از طریق مواد غذایی کمتر است. B۲ بیشتر در شیر و لبنیات یافت می‌شود. اگر به این دست لبنیات حرارت زیاد داده نشود و در معرض نورآفتاب قرار نگیرند، چون نور آفتاب آنها را از بین می‌برد، ممکن است با این شرایط بیشتر جذب بدن شوند. چون ویتامین گروه B نسبتا ناپایدارند و در مراحل پخت بین ۳۰ تا ۶۰ درصد آنها از بین می‌رود برای همین کمبود آن بیشتر حس می‌شود.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902665

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی رابطه بین روده و آلزایمر را کشف کرد!
  • با این راهکارها از ابتلا به آلزایمر جلوگیری کنید
  • چرا رژیم غذایی ناسالم باعث سرطان می‌شود؟
  • درمان جدید بیماری آلزایمر
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: ارتباط بین روده و مغز!
  • ویتامینی که چربی کبدچرب را دفع می‌کند
  • تاثیر عجیب این ویتامین روی خلق و خو
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: کاوش در ارتباط بین روده و مغز!
  • مهم‌ترین علت چاقی در ایران
  • پله نوردی و افزایش طول عمر/ تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده