Web Analytics Made Easy - Statcounter

بررسی های جدید نشان می‌دهد افسردگی مردان جوان را می‌توان با رژیم غذایی مدیترانه‌ای درمان کرد.

به گزارش برنا؛ ارائه مجموعه شواهدی در مورد این که رژیم غذایی چگونه می‌تواند بر سلامت روانی ما تأثیر بگذارد، همچنان ادامه دارد، زیرا پژوهش‌ها، خطرات عادات غذایی ناسالم را نشان می‌دهند. یک پژوهش جدید، این پدیده را در مردان جوان مبتلا به افسردگی بالینی مورد بررسی قرار داده و نشان داده است که پیروی از رژیم غذایی مدیترانه‌ای می‌تواند به کاهش سریع و قابل توجه نشانه‌های افسردگی کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پژوهش که توسط دانشمندان "دانشگاه فناوری سیدنی" (UTS) انجام شده، بر سلامت روانی مردان جوان متمرکز است. افسردگی، یکی از شایع‌ترین اختلالات سلامت روانی است و یک عامل خطر مهم برای خودکشی به شمار می‌رود. براساس آمار دولتی، بیش از سه چهارم مرگ و میر‌های ناشی از خودکشی در استرالیا، در مردان صورت می‌گیرد.

این پژوهش، ۷۲ شخص بین ۱۸ تا ۲۵ سال مبتلا به افسردگی متوسط تا شدید را در بر داشت که رژیم‌های غذایی نامناسب داشتند. شرکت‌کنندگان به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند که رژیم غذایی خود را به رژیم مدیترانه‌ای تغییر داده بودند یا از نوعی حمایت اجتماعی به نام دوستی‌درمانی برخوردار شده بودند.

"جسیکا بیز" (Jessica Bayes)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: تمرکز ابتدایی بر افزایش کیفیت رژیم غذایی با غذا‌های کاملا تازه و در عین حال، کاهش مصرف فست فود، شکر و گوشت قرمز فرآوری‌شده بود.

ارزیابی‌ها در آغاز، اواسط و پایان آزمایش ۱۲ هفته‌ای، با مقیاس‌های رایج برای افسردگی و کیفیت زندگی انجام شد. در نتیجه آزمایش، گروه رژیم غذایی مدیترانه‌ای در هر دو جنبه به طور قابل‌توجهی در مقایسه با گروه کنترل‌شده که دوستی درمانی را دریافت کرده بودند، امتیاز بیشتری کسب کردند. این نشان می‌دهد که تغییر رژیم غذایی به سلامت روانی آن‌ها کمک کرده است.

یافته‌های این پژوهش، به تایید این ایده کمک می‌کنند که عادات غذایی سالم‌تر می‌توانند تأثیری واقعی بر نشانه‌های افسردگی داشته باشند. این همان چیزی است که در سال‌های اخیر از طریق تعدادی از پژوهش‌های جالب مشاهده کرده‌ایم. مقاله‌ای که در سال ۲۰۱۸ به چاپ رسید، نشان داد رژیم غذایی که برای کاهش فشار خون طراحی شده است، می‌تواند میزان افسردگی را نیز کاهش دهد. برخی دیگر از پژوهش‌ها نیز نشان داده‌اند که رژیم‌های غذایی مدیترانه‌ای می‌توانند افسردگی را در دوره‌های چند هفته‌ای تسکین دهند.

یکی از مواردی که کنترل آن با چنین آزمایش‌هایی دشوار محسوب می‌شود، حذف اثر دارونما است. آیا صرف دانستن اینکه ما سالم‌تر غذا می‌خوریم، فواید خود را برای سلامت روان ما دارد؟ رد کردن این موضوع به طور کامل، بسیار دشوار است، اما هنگامی که این موضوع در چارچوب سایر پژوهش‌ها مشاهده می‌شود، یافته‌ها بیشتر از این ایده حمایت می‌کنند که رژیم غذایی می‌تواند بر خلق و خوی ما تأثیر بگذارد.

پژوهشگران در مورد درک مبنای علمی این رابطه، در حال پیشرفت هستند. بررسی‌های صورت گرفته روی باکتری‌های روده، بینش‌های شگفت‌انگیزی را در مورد چگونگی تاثیر آن بر سلامت روان ارائه می‌دهند، گونه‌های خاص را به افزایش میزان افسردگی مرتبط می‌کند و نشان می‌دهد که تغییر میکروبیوم روده با کمک آنتی‌بیوتیک‌ها یا پیوند مدفوع چگونه می‌تواند رفتار‌های افسردگی را در موش‌ها کاهش دهد.

بیز گفت: دلایل بسیاری وجود دارند که نشان می‌دهند چرا از نظر علمی فکر می‌کنیم که غذا بر خلق و خو تأثیر می‌گذارد. به عنوان نمونه، حدود ۹۰ درصد از سروتونین، ماده شیمیایی که به ما کمک می‌کند تا احساس شادی کنیم، توسط میکروب‌های روده ما ساخته می‌شود. شواهد جدیدی وجود دارند که نشان می‌دهند این میکروب‌ها می‌توانند از طریق عصب واگ، با مغز ارتباط برقرار کنند. برای داشتن میکروب‌های مفید باید از فیبری که در حبوبات، میوه‌ها و سبزیجات وجود دارد، تغذیه کنیم.

یکی از مزایای تغییر رژیم غذایی به عنوان درمانی برای افسردگی، امکان تبعیت بیشتر بین بیماران است. در حالی که روش‌های سنتی مانند درمان شناختی رفتاری یا دارو‌های ضد افسردگی برای بخش قابل توجهی از مردم مؤثر نیستند، ایده نوظهور "روان‌پزشکی تغذیه‌ای" که در آن از مواد مغذی و عادات غذایی خاص استفاده می‌شود، می‌تواند یک جایگزین سودمند باشد.

بیز افزود: ما از اینکه مردان جوان چقدر به پیروی از رژیم غذایی جدید مایل بودند، شگفت‌زده شدیم. افرادی که از رژیم مدیترانه‌ای پیروی کردند، توانستند رژیم غذایی اصلی خود را تحت راهنمایی یک متخصص تغذیه در زمان کوتاهی تغییر دهند. این امر نشان می‌دهد که پزشکان و روانشناسان باید ارجاع دادن مردان جوان افسرده به یک متخصص تغذیه یا رژیم‌درمانی را به عنوان یک مولفه مهم در درمان افسردگی بالینی در نظر بگیرند.

 

 

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: افسردگی رژیم رژیم غذایی مدیترانه ای سلامت روانی نشان می دهد مردان جوان پژوهش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۸۳۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدن و بوییدن غذا ممکن است به راه جدیدی برای درمان دیابت تبدیل شود

آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که وقتی گرسنه هستید و غذا می‌بینید یا بوی غذا را حس می‌کنید چه اتفاقی در بدن شما می‌افتد؟ گروهی از محققان در موسسه تحقیقات متابولیسم ماکس پلانک متوجه شده‌اند که بدن ما در عرض چند دقیقه چگونه به این موضوع واکنش نشان می‌دهد. این یافته‌ها ممکن است راه را برای درمان دیابت نوع ۲ نیز هموار کند.

به گزارش ایسنا، هنگامی که حواس ما غذا را تشخیص می‌دهد، بدن ما با تولید بزاق و اسید گوارشی برای دریافت غذا آماده می‌شود. ما از مطالعات قبلی می‌دانستیم که کبد نیز جزو ارگان‌هایی است برای دریافت غذا آماده می‌شود.

سینیکا هنشکه(Sinika Henschke)، نویسنده اول این مطالعه، توضیح می‌دهد که اکنون ما نگاهی دقیق‌تر به میتوکندری‌های سلول‌های کبدی انداخته‌ایم، زیرا آنها اندامک‌های سلولی ضروری برای متابولیسم و تولید انرژی هستند و متوجه شدیم که این سازگاری با چه سرعتی شگفت‌آور انجام می‌شود.

به نقل از اس‌اف، محققان با آزمایش روی موش‌ها نشان دادند که تنها دیدن و بوییدن غذا برای تحریک پاسخ در کبد کافی است. به طور خاص، حس کردن غذا بر میتوکندری در سلول‌های کبد تأثیر می‌گذارد.

طی فرآیندی موسوم به فسفوریلاسیون یک گروه فسفات به پروتئین اضافه می‌شود که یک مکانیسم تنظیمی مهم در بدن است. این کار یک مسیر سیگنال‌دهی جدید را نشان می‌دهد که حساسیت به انسولین را در بدن تنظیم می‌کند.

تأثیر روی کبد توسط گروهی از سلول‌های عصبی به نام نورون‌های POMC انجام می‌شود که تنها با دیدن و بوی غذا در عرض چند ثانیه فعال می‌شوند. سپس به کبد سیگنال داده می‌شود تا برای ورود مواد مغذی به سمت خود آماده شود. تحقیقات این تیم همچنین نشان می‌دهد که فعال شدن نورون‌های POMC به تنهایی برای سازگاری میتوکندری، حتی بدون غذا کافی است.

مطالعه ما نشان می‌دهد که درک حسی غذا، فرآیندهای انطباقی در میتوکندری و حساسیت به انسولین چقدر با هم مرتبط هستند. ینس برونینگ(Jens Brüning)، رئیس این مطالعه و مدیر موسسه تحقیقات متابولیسم ماکس پلانک، می‌گوید: درک این مکانیسم‌ها نیز مهم است زیرا حساسیت به انسولین در دیابت نوع ۲ مختل می‌شود.

نظر یک متخصص تغذیه

جالب است که ببینیم این یافته‌ها چگونه به انسان‌ها تعمیم داده می‌شوند و تأثیراتی که می‌توانند بر درمان دیابت نوع ۲ داشته باشد چیست. ما به خوبی می‌دانیم که فرآیند هضم قبل از خوردن لقمه اول غذا شروع می‌شود.

وقتی به غذا نگاه می‌کنید یا بوی آن را حس می‌کنید، بدن شما شروع به آماده شدن می‌کند. در سطح فیزیکی، وقتی غذا را در تخیل خود می‌بینید، بو می‌کنید یا حتی می‌چشید، شروع به ترشح بزاق می‌کنید. این بسیار مهم است زیرا باعث می‌شود هر چیزی که در طول وعده غذایی اتفاق می‌افتد بسیار آسان‌تر شود.

مطالعات قبلی نشان داده است که کبد نیز خود را آماده می‌کند و اکنون ممکن است ببینیم که این مکانیسم می‌تواند به عنوان یک هدف پزشکی، مورد استفاده قرار گیرد.

این یافته‌ها در مجله Science منتشر شده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • درمان بیماری‌های کلیوی با سم این حشره خطرناک
  • خواص توت خشک در کاهش فشارخون و بهبود عملکرد کلیه‌ها
  • سناریوی خودکشی قتل از آب درآمد
  • راز قتل مرد جوان پس از ۳ ماه برملا شد
  • مصرف این سه نوع چای چهره‌تان را ۲۰ سال جوان می‌کند
  • دیدن و بوییدن غذا ممکن است به راه جدیدی برای درمان دیابت تبدیل شود
  • صنعا: طی روزهای آینده شاهد اولین عملیات در دریای مدیترانه خواهیم بود
  • درمان بیماری کلیوی با سَم صدپایان!
  • توزیع داروی افسردگی ترازدون پس از تایید سلامت محموله‌های وارداتی جهت رفع کمبود
  • انسان‌های غارنشین گیاهخوار بودند